Onze lesonderwerpen

KIKS

Lees meer

Leerlingen uit de derde graad (SO) onderzoeken hoe planten zich via hun huidmondjes aanpassen aan de klimaatverandering. Daarvoor tellen ze deze huidmondjes met artificiële intelligentie en beeldherkenning.

Sociale robot

Lees meer

Terwijl leerlingen uit de eerste graad (SO) een sociale robot knutselen en programmeren, leren ze complexe problemen oplossen via computationeel denken. Spelenderwijs werken ze aan de nieuwe eindtermen rond digitale competenties.

AI in de Landbouw

Lees meer

Rotte tomaten weghalen tijdens de oogst? Daar kan artificiële intelligentie bij helpen. Maar hoe? Leerlingen uit de tweede en derde graad (SO) gaan met AI aan de slag. Misschien kan een trillende lopende band het systeem nog beter maken?

AI in de Kunst

Lees meer

Kunnen we kunst maken met artificiële intelligentie? Leerlingen uit de tweede en derde graad (SO) leven zich creatief uit met AI en reflecteren over het resultaat. Is dit kunst? Ook ontdekken ze hoe AI ons cultureel erfgoed kan beschermen.

WeGoSTEM

Lees meer

We dagen kinderen van de derde graad (BO) uit om een kunstrobot die kan tekenen te programmeren. Spelenderwijs leren de kinderen heel wat STEM-vaardigheden, van techniek tot computationeel denken.

Computationeel denken

Lees meer

Hoe kunnen we complexe problemen oplossen met behulp van een computer? Dankzij computationeel denken! Dat kan je leren via allerlei activiteiten met óf zonder computer. Wij helpen je alvast op weg.

Python in de Wiskundeles

Lees meer

De programmeertaal Python biedt toffe mogelijkheden om de wiskundeles te verrijken. Van de stelling van Pythagoras tot de opmaak van eigen grafieken, digitale beeldverwerking en lineaire regressie, alles wordt duidelijker met Python.

Programmeren met Python

Lees meer

De basisprincipes van programmeren aanleren? Dat kan perfect via dit pakket. We gaan aan de slag met Python en leren alles over sequenties, herhalingsstructuur en keuzestructuur. Dat is precies wat er in de eindtermen staat. En meer!

Python in STEM

Lees meer

In dit pakket leer je complexe problemen eenvoudiger én sneller aanpakken met de programmeertaal Python. Programmeren kan immers een verbindende rol spelen tussen wetenschap, techniek, ontwerp en toegepaste wiskunde. Kortom, dankzij Python halen we het beste uit STEM.

AI in de Zorg

Lees meer

Ziekenhuizen maken vandaag al gebruik van artificiële intelligentie. Leerlingen uit de tweede en derde graad (SO) ontdekken welke systemen er bestaan en hoe ze dokters helpen om beslissingen te nemen. Zo leren leerlingen de principes van de beslissingsboom, een veelgebruikte techniek in machine learning.

Chatbot

Lees meer

Waar taal en technologie samenkomen, ontstaat het domein van Natural Language Processing. Kan een computer teksten begrijpen, vertalen of zelfs schrijven? Kan een computer emoties herkennen? Leerlingen uit de tweede en derde graad (SO) leren er alles over in dit pakket.

Physical computing

Lees meer

Een muziekinstrument, auto of weerstation bouwen? Dat kan met Dwenguino, een microcontrollerplatform met een eigen programmeeromgeving. Leerlingen uit zowel basis- als secundair onderwijs kunnen er meteen mee aan de slag. In het echt of in onze simulator, blokgebaseerd of tekstueel.